Teritoriul comunei apartine Culoarului Moldova –Siret care inclina usor de la nord la sud pe intinderea comunei, pana la confluenta celor doua rauri. Apele de suprafata din zona sunt reprezentate de raul Moldova, raul Siret si paraul Ciurlac care acopera teritoriul comunei.
Principala sursa de alimentare cu apa este panza freatica subterana. Aceasta se gaseste mai la suprafata in partea de vest a satului Cordun, catre raul Moldova. Pe intreg teritoriul satului Cordun nu sunt afluente ale celor doua rauri principale, insa viiturile mari de apa ale raului Moldova, in unele primaveri sau in anii ploiosi, fac ca apa Moldovei sa iasa din albie si sa se reverse spre vest pe sute de metri. Albia majora a raului Moldova are o latime de 800 – 900 m.
Reteaua hidrografica este bogata si se caracterizeaza printr‐o alimentare pluviala intensa a raurilor, prin predominarea apelor mari de primavara si viituri frecvente vara si toamna, regimul hidrografic avand in general un caracter echilibrat. Primavara, cand se suprapune perioada de ploi cu cea a topirii zapezilor, se produc inundatii afectand zonele adiacente albiilor raurilor.
Riscurile naturale constau in zone inundabile provocate de paraul Ciurlic in satul Pildesti si raul Moldova in satul Cordun. Este construit un dig de aparare impotriva viiturilor raului Moldova.
Primaria
- Primar
- Viceprimar
- Secretar
- Departamentele primariei
- Organigrama
- Statul de functii
- Lista salarizare functii publice si contractuale Comuna Poienari
- Declarații
- Dispozitii Primar
- Codul de conduită al functionarilor publici si al personalului contractual din cadrul Primăriei Comunei Poienari, Judeţul Neamţ
- Cariera
- Rapoarte de activitate
Consiliul local
Proiecte și investiții